Veelgestelde vragen

Wat is een PU-coating

PU-coating (polyurethaan-coating) is een transparante 2-componenten coating die gegoten wordt op diverse materialen. Het effect is alsof er een waterdruppel op het product ligt. Het geeft een mooie, luxe uitstraling en heeft daarnaast ook nog een beschermende functie.

 Voordelen:

 • De layout wordt beschermd tegen beschadigingen.
 • De coating vertraagt het verkleuringsproces, (door de invloed van zonlicht/UV-Straling) van de layout.
 • Het geeft het label een luxe uitstraling.
PU-coating

 

Wat is het verschil tussen RVS304 en RVS316?

Het verschil tussen RVS 304 en RVS 316 zit in de samenstelling van het RVS. RVS316 bevat molybdeen, hetgeen wordt aangegeven als Mo. Het molybdeen zorgt ervoor dat het materiaal beter bestendig is tegen spleetcorrosie, spanningscorrosie en putcorrosie.
RVS 316 wordt vaak ingezet in omgevingen met zoutwater (Zeewater).

Wat is anodiseren?

Anodiseren is een chemisch proces om aluminium te verduurzamen. 

Aluminium platen worden in een chemisch bad gedompeld. Dit veroorzaakt een kunstmatige oxidatie van het aluminium. Deze kunstmatige oxidatie van het aluminium opent de poriën van het aluminium.
In deze open poriën wordt de layout middels zeefdruk of middels full colour printsysteem gedrukt/geprint. Na het drukken of printen van de layout, worden de poriën gesloten (saelen). Er ontstaat een harde, slijtvaste toplaag waarin de layout zit opgesloten. U verkrijgt hiermee een zeer duurzaam label/product.

Anodiseren

 

Waarom wordt er veel gewerkt met Kleeflagen van 3M?

3M is wereldwijd één van de grotere producenten op het gebied van kleeflagen.
3M heeft voor veel verschillende toepassingen en materialen specifieke kleeflagen. Deze kleeflagen worden uitgebreid getest. De testresultaten worden in datasheets vermeld. Zo weet u als klant precies voor welke toepassing de kleeflaag ingezet kan worden.

Bij "merkloze" kleeflagen is de samenstelling niet altijd gegarandeerd. Per batch kan de samenstelling licht anders zijn, wat van invloed kan zijn op de eigenschappen van de kleeflaag, bijvoorbeeld de kleefkracht. 

 

 

Welk soort metaal moet ik kiezen?

Er zijn zeer veel verschillende metalen die wij verwerken tot eindproducten. 

Denk daarbij aan:

 • Aluminium (geanodiseerd)
 • AluSub Aluminium
 • Roest Vast Staal (RVS)
 • Koper
 • Nieuwzilver
 • Messing
 • Zink legering
 • IJzer

De keuze voor een bepaald metaal gebeurt altijd in overleg met u als klant. Daarbij houden we rekening met zaken als: gewenste uitstraling, functionele eigenschappen van het metaal, de layout, de oplage en het beschikbare budget. Focks heeft van de meeste metaalsoorten voorbeeldproducten in huis. We kunnen u dus bijna altijd wel vergelijkbare producten tonen danwel toezenden. 

Zoek een vraag

Stel zelf een vraag